فهرست

فهرست

کتاب “فراز و فرود نسخ ایرانی” توسط مرکز دارالکتابه منتشر شد.

با عنایت به ماموریت اصلی دارالکتابه که همان ایجاد بستر رشد و ارتقاء هنر کتابت و تربیت کاتبان برجسته در ایران اسلامی می‌باشد، موضوع پژوهش و تحقیق جدی و عالمانه در این حوزه اهمیت بسزایی پیدا می‌کند.

بررسی و تحلیل دقیق تلاش‌ها و دستاوردهای هنرمندان برجسته در قرون و اعصار گذشته و سبک‌های مختلف کتابت قرآن کریم در ادوار تاریخ اولین و مهم‌ترین گام در زمینه مطالعات خوشنویسی در این حوزه محسوب می‌گردد و بیش‌از هزار سال زحمات برجسته‌ترین هنرمندان این مرز و بوم و خلق آثار و کتابت مصاحف شاخص و برجسته که پس‌از گذشت ادوار طولانی هنوز هم چشم زیبا بین علاقه‌مندان به این هنر فاخر و شریف را مسحور خود می‌نماید، اهمیت و اولویت این‌موضوع را صدچندان می‌نماید.

به بیان دیگر، حرکت صحیح در مسیر بروزرسانی خطوط قرآنی و در نتیجه، کتابت مصاحف مورد پسند و قابل‌ استفاده برای عموم تالیان کلام الهی، مستلزم تحقیق و پژوهش جدی و عالمانه در این حوزه و احصاء دقیق دستاوردهای کاتبان برجسته کلام الله مجید می‌باشد. به ‌همین روی، موضوع تولید علم در این حوزه از برنامه‌های همیشگی دارالکتابه بوده‌است. معدود آثاری که در سال‌های گذشته به این‌موضوع پرداخته ‌است، اغلب مبتنی بر بازگویی تاریخ و سیر احوال و آثار خوشنویسان در این حوزه بوده‌ است و تحلیل علمی و دقیق و فنی خطوط قرآنی در این حوزه کمتر انجام ‌شده است.

یکی از اقدامات دارالکتابه در این باب، سفارش تالیف کتابی با موضوع سیر تحول شکل و فرم خطوط قرآنی در ادوار مختلف تاریخی به پژوهشگر برجسته حوزه خوشنویسی، جناب استاد علیرضا هاشمی‌نژاد می‌باشد.

کتاب فراز و فرود نسخ نویسی در ایران، ویژگی‌های تاریخی و تخصصی خط نسخ را از منظری بدیع و با نگاهی نو بررسی کرده‌ است و به‌ جرات می‌توان گفت با توجه به نیاز و خلأ موجود در این حوزه، این کتاب اثری موفق و شاخص محسوب می‌گردد.

این کتاب در زمستان ۱۳۹۹ در ۳۳۲ صفحه و با شمارگان هزار جلد توسط مرکز طبع و نشر قرآن کریم منتشر گردیده‌است.

خوشنویسان، کاتبان قرآن و پژوهشگران حوزه خوشنویسی، مخاطبان این کتاب، محسوب می‌گردند.

علاقمندان جهت تهیه این کتاب می‌توانند با شماره‌های 02188496124 و 02188496132 تماس حاصل نمایند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − پانزده =